Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een (para)medisch specialist die de zieke en/of beschadigde huid behandelt. Het doel van huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen.
De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34). De huidtherapeut van Huidtherapie Wezep is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG-geregistreerd).

Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Patiënten kunnen van jong tot oud bij de huidtherapeut terecht met huidproblemen (van acne, oedeem tot ouderdomsvlekken) – en wensen op het gebied van cosmetische verbeteringen (camoufleren van verkleuringen, verwijderen van tatoeages etc.).

Bauwien van der Zwaag

Even voorstellen | Sinds juli 2016 ben ik eigenaar van Huidtherapie Wezep. Tijdens mijn opleiding als verpleegkundige raakte ik meer en meer geboeid door het grootste orgaan van het menselijk lichaam: de huid. De huid verricht vele functies, maar is tegelijk ook uiterst kwetsbaar. Invloeden van zo wel buitenaf als van binnenuit kunnen de huid (ernstige) schade toebrengen. Dit betreft de rijpere huid én de jonge huid. Daarom verdient de huid alle aandacht en zorg om te herstellen en weer optimaal te kunnen functioneren, want een tevreden uitstraling draagt ook bij aan ‘goed in je vel zitten’.

Ervaringen | Gedurende mijn 4-jarige studie aan de Hogeschool Utrecht heb ik ook tijdens stages ervaring opgedaan in het expertisecentrum voor lymfoedeem in het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, brandwondencentrum Rotterdam en in het dermatologisch centrum van de Isala in Zwolle. Hierdoor heb ik veel geleerd op het gebied van huid- en oedeemtherapie en zal ik de opgedane kennis en ervaring in mijn eigen praktijk toepassen. Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam geweest bij Huidzorg Harderwijk en bij een praktijk voor huid- en oedeemtherapie in Rotterdam. Sinds februari 2018 ben ik full-time aan het werk bij Huidtherapie Wezep.

Missie | Er wordt in deze tijd (met name op social media) veel aandacht geschonken aan uiterlijk waardoor veel jonge maar ook oudere mensen streven naar perfectie. Deze drang naar perfectie geeft een negatief beeld van onszelf omdat wij nooit goed genoeg zullen zijn. Huidtherapie Wezep streeft daarom ook niet naar een perfecte huid maar heeft als doel dat onzekerheid door een huidaandoening niet uw/jouw pure schoonheid in de weg hoeft te staan.

U bent welkom voor een gesprek. Ik sta graag voor u klaar met eerlijk huidadvies!

© Copyright - Huidtherapie Wezep