Microneedling

Microneedling  is de nieuwste techniek op het gebied van huidverbetering. Behandeling met de Dermapen oftewel microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de opperhuid te beschadigen. Tegelijkertijd zorgt microneedling ervoor dat er meer collageen en bindweefsel in de huid wordt aangemaakt. Hierdoor worden rimpeltjes en littekentjes zichtbaar gereduceerd en wordt uw huid soepeler & sterker.

Vragen? Mail gerust

0 + 1 = ?

Werking

De huidtherapeut maakt gebruik van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes. Hiermee worden met grote snelheid kleine kanaaltjes verticaal in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Na het reinigen van de huid en het aanbrengen van een serum wordt de dermate over de huid bewogen. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen (lokale verdoving is mogelijk met recept van de huisarts).

De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna brengt de huidtherapeut kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Resultaat

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Heeft u vragen over microneedling voor uw huid, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 06-40829940 of door een bericht te sturen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk en Hattem.

Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

Aanvullend verzekerd?

Wanneer microneedling gebruikt wordt om (acné-) littekens in het gezicht te behandelen, kan de behandeling in soms geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering.

© Copyright - Huidtherapie Wezep