Lasertherapie

Het woord laser is een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Het is een lichtbron waarbij een zuivere vorm van lichtenergie kan worden opgewekt. Het licht van de laser is monochromatisch, dit betekent licht van één golflengte en heeft één kleur. In een fractie van een seconde zendt de laser een zeer grote hoeveelheid licht uit. Deze gaat door de oppervlakkige huid heen waardoor pigmentvlekken, ongewenste haargroei en roodheid en in het gezicht behandeld kunnen worden.

Door de juiste instellingen te kiezen zorgt de huidtherapeuten ervoor dat alleen het huidprobleem behandeld wordt en niet de omliggende huid en weefsels waardoor de behandeling uiterst veilig en gecontroleerd wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende lasers die op verschillende targets (absorptie doelen) inwerken. Bijvoorbeeld, melanine (pigment van de huid- of haar), oxyhemoglobine (de kleurstof van een vaatwand) en/of water in de cellen.

Is de behandeling pijnlijk?
De ervaring is dat de behandeling vergelijkbaar is met een elastiekje dat op de huid wordt losgelaten. Dit gevoel trekt na de behandeling direct weg. De bijkomende roodheid neemt gedurende de dag af. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld om deze roodheid en een eventuele zwelling tegen te gaan.

Hoe bereid ik mij voor op een behandeling?

  • Stel het te behandelen gebied vier weken voorafgaand aan de behandeling niet bloot aanzonlicht. Het risico op een donkere of lichte verkleuring van de huid is dan groter.
  • Zelf bruinende crèmes worden in de behandelperiode afgeraden, net als het gebruik van de zonnebank.

Verwachtingen
Met behulp van lasertherapie zijn de rode vaatjes en pigmentvlekken goed te behandelen en zullen deze in de meeste gevallen voor een groot deel verdwijnen. Dit betekent niet dat er geen nieuwe adertjes kunnen ontstaan, wanneer dit zich voordoet kunt ook deze op dezelfde manier laten behandelen. Na iedere behandeling wordt geëvalueerd en besproken of een vervolgbehandeling wel of niet nodig is, het advies is 1-3 behandelingen.

Na de behandeling
Het is de bedoeling dat het te behandelen gebied 4 weken voor, tijdens én 4 weken na de behandeling niet blootgesteld wordt aan zon. Bescherm het gebied dus goed en smeer de huid in met minimaal SPF 30.


Heeft u vragen over een behandeling met behulp van laser, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 06-40829940 of door een bericht te sturen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk en Hattem. Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

© Copyright - Huidtherapie Wezep