Laserontharen

Ongewenste haargroei in bijvoorbeeld het gezicht, op de benen of op de rug, kan door mannen en vrouwen als erg storend worden ervaren. Gelukkig bied een laserbehandeling oplossing en kunnen haren permanent verminderd worden of helemaal weg blijven.

De behandeling

De ontharingslaser, de Lightsheer Diodelaser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een golflengte 810 nanometer. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.

De huid wordt, indien nodig, gereinigd en het te behandelen gebied wordt afgetekend met een huidpotlood. Mochten er nog haren aanwezig zijn in het gebied worden deze geschoren zodat de energie van de laser goed naar de haarwortels geleid kan worden. Na het aanbrengen van een laagje gel wordt de laserkop op de huid geplaatst waarna er pulsen worden gegeven over het hele behandelgebied.

De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen.
Na afloop is het mogelijk te koelen en wordt een kalmerende Aloë Vera gel en zonnebrandcrème aangebracht.

Vragen? Mail gerust

1 + 7 = ?

Bij mensen met een lichte huid en donkere haren is laserbehandeling het meest geschikt. Bij lichte en/of rode haren wordt (bijna) geen resultaat behaald. Maar in het geval van grijze, witte, blonde of rode haren is de behandeling met elektrische epilatie geschikter omdat deze haren te weinig pigment bevatten om met goed door de laser gepakt te kunnen worden. Klik hier voor de behandeling met elektrische epilatie.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten per keer, 6-8 behandelingen geven het beste resultaat. Met name bij mensen met een lichte huid en donker haar is het resultaat het meest optimaal.

Resultaat

Met behulp van lasertherapie kan 55 tot meer dan 90 procent van de haren definitief worden verwijderd. Dit hangt af van de frequentie van de behandelingen en de oorspronkelijke haarkleur- en groei. Omdat haren in verschillende fasen groeien (groeifase, rustfase,
uitvalfase) zijn meerdere behandelingen nodig met een tussenpoos van 6 weken. In de groeifase kunnen de haren het meest effectief worden behandeld. Tijdens iedere behandeling wordt het resultaat met u geëvalueerd.

Voor, tijdens en na de behandeling

  • Stel het te behandelen gebied 4 weken voor, tijdens en 4 weken na de behandeling niet bloot aan de zon. Het risico op een donkere of lichte verkleuring van de huid is dan groter. Bescherm het gebied dus goed en smeer de huid in met minimaal SPF 30.
  • 4 weken voor de laserbehandeling de haren in het te behandelen gebied niet harsen of epileren. Scheren mag wel.
  • Gebruik de dag van de behandeling geen deodorant of geparfumeerde producten.
  • Tijdens de behandelperiode worden zelfbruinende crèmes afgeraden, net als het gebruik van de zonnebank.

Heeft u vragen over permanent ontharen, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar
06-40829940 of door een bericht te sturen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk en Hattem.

Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

© Copyright - Huidtherapie Wezep