Huidveroudering & Huidverbetering

Bij het ouder worden verandert de structuur van de huid doordat cellen die zorgen voor trekvastheid en stevigheid afnemen. Hierdoor ontstaan rimpels, huidverslapping, vergroving van de huidstructuur en een doffere uitstraling. Ook erfelijke aanleg, uw levensstijl en de mate van blootstellen aan UV-straling kunnen een invloed hebben op de snelheid van huidveroudering. Een onvermijdbaar verschijnsel dat hoort bij het leven. Maar…. Het kan zijn dat uw huid u ouder doet lijken dan u zich voelt.

Ook kan de huid beschadigd zijn door acne (in het verleden), medicatie, UV-straling, roken etc. Ook dan kan het zijn dat u zicht niet prettig voelt in uw huid.

Bij Huidtherapie Wezep wordt een unieke behandeling gegeven met hoogwaardige apparatuur waarbij de huidkwaliteit optimaal wordt gehouden en acnelittekentjes, huidoneffenheden en verschijnselen van huidveroudering tegen worden gegaan.

Deze behandelcombinatie is dé doorbraak in huidverbetering
en het vertragen van huidveroudering!

Indicaties:
Fijne lijntjes en rimpels – Acne littekens – Littekens van andere aard Onbeschadigde huid – Pigmentstoornis – Grove huidstructuur – Vergrote poriën – Lichte huidverslapping

Microdermabrasie: Bindweefselmassage

Op een veilige en pijnloze manier wordt het huidoppervlak gepolijst (licht schuren). Hierdoor worden dode huidcellen verwijdert, celvernieuwing gestimuleerd en de opperhuid gladder gemaakt. (Acne)littekentjes en pigmentvlekjes verminderen hierdoor. Tevens stimuleert het de  bloedcirculatie en worden poriën verfijnt. Een mechanische bindweefsel massage. Mooiere, zachte en gladde huidlaag zichtbaar en voelbaar.

Naast deze positieve effecten zorgt Microdermabrasie ervoor dat werkstoffen die in de huid worden gebracht met behulp van Microneedling of een peeling beter in de huid worden opgenomen.

TIP: Bij een aanvullende verzekering wordt de microdermabrasie behandeling van acne meestal vergoed door zorgverzekeraars onder acnetherapie.

 • Intakegesprek
  Gratis

  Advies + uitleg behandeling tijdens eerste consult

 • Microdermabrasie 30 min.
  €50,-

  Huidanalyse, oppervlakte reiniging, exfoliëren, microdermabrasie, dagverzorging.

 • Microdermabrasie 60 min.
  Meest gekozen voor een snelle opfrissing van huid €80,-

  Huidanalyse, oppervlakte reiniging, exfoliëren, microdermabrasie, onzuiverheden verwijderen, voedend en herstellend masker, dagverzorging.

 • Microdermabrasie & Acne behandeling 75 min.
  €95,-

  Huidanalyse, oppervlakte reiniging, exfoliëren, microdermabrasie, onzuiverheden verwijderen, voedend en herstellend masker, dagverzorging.

Microneedling

Microneedling  is de nieuwste techniek op het gebied van huidverbetering wanneer de stap naar een plastisch chirurg voor u nog te groot is. Behandeling met de Dermapen oftewel microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de opperhuid te beschadigen. Tegelijkertijd zorgt microneedling ervoor dat er meer collageen en bindweefsel in de huid wordt aangemaakt. Hierdoor worden rimpeltjes en littekentjes zichtbaar gereduceerd en wordt uw huid soepeler & sterker.

 • Microneedling Gezicht
  Meest gekozen bij acnelittekens €90,-

  Huidanalyse, oppervlakte reiniging, exfoliëren, microneedling, voedend en herstellend masker, dagverzorging.

 • Microneedling Gezicht & Hals
  €135,-

  Huidanalyse, oppervlakte reiniging, exfoliëren, microneedling, voedend en herstellend masker, dagverzorging.

 • Microneedling Gezicht, Hals & Decolleté
  €160,-

  Huidanalyse, oppervlakte reiniging, exfoliëren, microneedling, voedend en herstellend masker, dagverzorging.

 • Collageen Boost Behandeling
  Meest effectief bij huidverbetering €150,-

  Huidanalyse, oppervlakte reiniging,  exfoliëren, microdermabrasie, onzuiverheden verwijderen, microneedling, voedend en herstellend masker, dagverzorging.

TIP: Bij een aanvullende verzekering wordt de microneedling behandeling tegen acne(-littekens) meestal vergoed door zorgverzekeraars onder acnetherapie.

Verloop van de behandeling
U hebt zelf de mogelijkheid om te kiezen voor de complete Collageen Boost Behandeling wat bestaat uit een behandeling met Microdermabrasie om de huid voor te polijsten én de Microneedling behandeling of een van beide behandeling apart.

Microdermabrasie zorgt voor een gladdere opperhuid waarbij ook dode huidcellen verwijdert worden. Talloze minuscule kristallen worden onder vacuüm met een smal ‘zuigertje’ over de huid geblazen, daarbij worden de dode huidcellen direct opgezogen. Microneedling zorgt er op haar beurt voor dat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen en daardoor sterker en soepeler wordt. De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken tot in de onderstaande huidlaag (dermis). Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om de aanmaak van collageen en elastieke te stimuleren op een natuurlijke manier. Deze vezels zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op uw huid, waarna de pen in roterende bewegingen over uw huid bewogen wordt.

Duur van de behandeling
De complete Collageen Boost behandeling duurt 75 minuten. De combinatie van de beide behandelingen geeft het meest optimale resultaat. Voor het beste resultaat worden 4-6 behandelingen geadviseerd met een tussenpoos van 4 weken.
Alleen de Microdermabrasie behandeling duurt 30 of 60 minuten. Voor het beste resultaat worden 6-8 behandelingen geadviseerd met een tussenpoos van 10-14 dagen.
De duur van Microneedling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Voor het optimale resultaat worden 4-6 behandelingen geadviseerd met een tussenpoos van 4 weken.

Is de behandeling pijnlijk?
Microdermabrasie wordt in de meeste gevallen niet als pijnlijk ervaren, door de massage van de huid wordt deze behandeling juist vaak als prettig ervaren. Microneedling wordt daarentegen als een licht scherp gevoel omschreven en kan op sommige gebieden als pijnlijk worden ervaren. Indien gewenst kan er een verdovende crème aangebracht worden, in het intakegesprek worden de mogelijkheden hiervan met u besproken.

Verwachtingen
Het resultaat van de microdermabrasie behandeling is in enkele uren tot dagen na de behandeling al zichtbaar. De huid oogt frisser en is gladder. Voor het resultaat van de Microneedling wordt er langere tijd gerekend, dit komt doordat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken, dit kan weken tot maanden duren. Na acht weken zijn de eerste resultaten zichtbaar.

Risico’s
De kans bestaat dat er, wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, pigmentvlekjes kunnen ontstaan. Daarom is het belangrijk de huid goed te beschermen met minimaal SPF30 om dit risico zo klein mogelijk te houden.

Waar moet ik rekening mee houden voor, tijdens en na de behandeling? 

 • Stel het te behandelen gebied 4 weken voor, tijdens en 4 weken na de behandeling niet bloot aan de zon. Het risico op een donkere of lichte verkleuring van de huid is dan groter. Bescherm het gebied dus goed en smeer de huid in met minimaal SPF 30.
 • Tijdens de behandelperiode worden zelfbruinende crèmes afgeraden, net als het gebruik van de zonnebank.
 • We vragen u op de dag van de behandeling zonde make-up naar uw afspraak te komen.
 • Na de behandeling zal de huid moeten herstellen en zal deze er rood uitzien. Dit kan enkele dagen na de behandeling nog zichtbaar zijn. Ook kan de huid een warm en trekkend gevoel geven en bestaat er een kans dat bij een intensievere behandeling puntbloedingen of kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit zijn normale reacties op de behandeling en trekken weer weg.
 • De huidverzorgingsadviezen van de huidtherapeut kunnen een toegevoegde waarde hebben bij het herstel van de huid.

Heeft u vragen over uw huidverbeterende behandeling, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 06-40829940 of door een bericht te sturen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk en Hattem.

Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

button-2

© Copyright - Huidtherapie Wezep