Vaatafwijkingen

Couperose en rosacea zijn voorbeelden van rode adertjes in het gezicht. Met name bij de ouder wordende huid worden deze meer zichtbaar. Camoufleren is een manier om dit te verbergen, lasertherapie biedt echter een definitieve oplossing.

Een rode huid gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes. Roodheid kan ook zichtbaar zijn na ontstekingen en bij littekens. Soms word je geboren met rode huidkleurverschillen, zoals bij de wijnvlek en de ooievaarsbeet. Deze blijvende roodheid heeft meestal geen functie meer in de huid. Verwijde bloedvaatjes spelen ook geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid weer egaler wordt en meer weerstand krijgt.

Vragen? Mail gerust

3 + 2 = ?

Coagulatie
Tijdens deze behandeling wordt door de huidtherapeut een fijn naaldje in het bloedvaatje gestoken en door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken. Op deze wijze is geen chirurgische ingreep nodig en wordt de vorming van een litteken voorkomen.

Na de behandeling is de huid rood en na een aantal dagen ontstaat een korstje op de huid, welke na 10 tot 14 dagen volledig hersteld. 1-3 behandelingen geven in de meeste gevallen het gewenste resultaat.

Omdat de huid de eerste 2 weken na de behandeling kwetsbaar is, raden wij u aan de huid 2 weken na de behandeling te beschermen met een SPF van minimaal 30 wanneer de behandelde huid wordt blootgesteld aan de zon.

Lasertherapie
Wanneer het gaat om een groter gebiedje is lasertherapie een goede optie om roodheden in de huid te behandelen. De huid wordt weer egaler en krijgt meer weerstand. Met lasertherapie bereiken we dit doel tegenwoordig snel en zonder risico’s. 

Klik hier voor meer informatie over lasertherapie


Heeft u vragen over acnetherapie voor uw huid, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 06-40829940 of door een bericht te sturen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk en Hattem.

Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

© Copyright - Huidtherapie Wezep