Pigment

Een opeenhoping van pigment (melanine) is de oorzaak van pigmentvlekken. Pigment heeft als doel om de huid te beschermen. Dit gebeurt ook in de zomer, wanneer de huid donker verkleurd is dit een teken dat de huid zicht extra beschermd tegen de zon. Soms raken cellen in de war door schommeling in hormonen, blootstellen aan zonlicht, ontstekingen of wondjes. Ook ouderdom kan een rol spelen in het ontwikkelen van pigmentvlekken. Er ontstaat dan een ophoping van pigmentcellen met als gevolg een pigmentvlek. Dit worden goedaardige gepigmenteerde huidaandoeningen genoemd welke goed zijn te behandelen met behulp van lasertherapie.

Cryotherapie
Cryotherapie passen we meestal toe bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden zoals pigmentvlekken die ontstaan door zon, ouderdomswratten, vlakke wratten en xanthelasma c.q. cholesterol-opeenhoping rond de ogen. Deze huidkleurverschillen bevriezen we uiterst precies met een stikstofpen. De behandeling duurt slechts enkele seconden en is vrijwel pijnloos. De behandelde zone wordt direct rood na de behandeling en kan licht gaan zwellen. Na enkele dagen tot een week schilfert het korstje af.

Klik hier voor meer informatie over cryotherapie bij pigmentvlekken

Lasertherapie
De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in de pigmentvlek. De bruine kleur (melanine) neemt deze lichtstraal op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt het pigment, zodat de bruine plek vervaagt of zelfs verdwijnt.

Klik hier voor meer informatie over lasertherapie bij pigmentvlekken

Peelings
Met behulp van verschillende peelings kan de gezichtshuid geleidelijk weer een egale teint krijgen. Een belangrijk ingrediënt van deze peelings is o.a. melkzuur. Melkzuur heeft de eigenschap om hyperpigmentaties op te lichten en reguleert de productie van melanine.

Klik hier voor meer informatie over peelings bij pigmentvlekken


Heeft u vragen over acnetherapie voor uw huid, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 06-40829940 of door een bericht te sturen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk en Hattem.

Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

Pigment: Na 1 laserbehandeling

© Copyright - Huidtherapie Wezep