Acne pakken we aan!

Acnetherapie in het gezicht kan vergoed worden vanuit je aanvullende zorgverzekering. Om na te gaan of je recht hebt op een vergoeding, is het handig om hiervoor contact op te nemen met je zorgverzekeraar. De tarieven van acnetherapie kun je hier vinden.

In de pubertijd krijgt bijna elke jongere te maken met (extra) puistjes of acne in je nek, gezicht of op je rug. Een puistje is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Onder invloed van hormonen kan deze huidaandoening verergeren. Bij Huidtherapie Wezep kun je terecht voor een gespecialiseerde acnebehandeling door de HBO-gediplomeerde huidtherapeut. Deze behandeling kan een goede aanvulling zijn op de behandeling die door de huisarts of dermatoloog is gegeven.

Wanneer je voor het eerst langskomt zal de huidtherapeut een huidanalyse maken met een fotoanalyse-apparaat. Hiermee wordt de conditie van de huid in kaart gebracht. Naar aanleiding van de foto’s kan de huidtherapeut je laten zien hoe de conditie van jouw huid is en zal zij een passende behandeling adviseren.

Behandeling

Dieptereiniging: De behandeling van acne is in eerste instantie puur gericht op het verwijderen van ontstekingen en plekjes. Door middel van acnetherapie wordt de huid gereinigd waarna de puistjes en mee-eters worden ingeprikt en verwijderd. In combinatie met het dagelijks gebruik van huidverzorgingsproducten wordt het beste resultaat bereikt. De huidtherapeut zal jou hierover adviseren.

Peeling: Een aanvulling op de acnetherapie is de fruitzuurpeeling. Deze peeling zorgt ervoor dat de huid sneller afschilfert (exfolieert) en zich vernieuwt. Door deze snelle afschilfering van de huid wordt de acne verminderd en de huid gladder. De sterkte van de peeling wordt naarmate de behandelingen opgebouwd naar een hogere intensiteit, daarom worden er meestal 6-8 behandelingen geadviseerd.

Microneedling: De nieuwste techniek op het gebied van huidverbetering. Behandeling met de Dermapen oftewel microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de opperhuid te beschadigen. Tegelijkertijd zorgt microneedling ervoor dat er meer collageen en bindweefsel in de huid wordt aangemaakt. Hierdoor worden acnelittekens minder zichtbaar en wordt de huid soepeler & sterker. Klik hier voor meer informatie over Microneedling.

Hoe bereid ik mij voor op een behandeling?

  • Gebruik producten (make-up of verzorgingsproducten) op waterbasis.
  • Gebruik geen producten met een ontvettende werking (op basis van alcohol).
  • Krab niet aan de plekjes of probeer puistjes niet zelf uit te knijpen, dit geeft meer irritatie en kan lijden tot littekens.
  • Kom op de dag van de behandeling zonder make-up.

Heeft u vragen over acnetherapie voor uw huid, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 06-40829940 of door een bericht te sturen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk en Hattem.

Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

Huidtherapie Wezep is nu ook bereikbaar via WhatsApp –> 06-40829940
Heb je vragen over jouw huid(verzorgingsproduct) of wil je een afspraak maken?
Stuur gerust een Appje!

© Copyright - Huidtherapie Wezep