Hallo lente, dag Hooikoorts!

Ongeveer 20% van de Nederlanders heeft last van hooikoortsklachten.
Prikkelende pollen van bomen, planten en grassen bezorgen letterlijk de lentekriebels. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heftiger, wat zorgt voor een verstopte- of loopneus, niezen, branderige- of traanogen en zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen.

Helaas is hooikoorts (nog) niet te genezen, maar gelukkig zijn de klachten wel goed te verlichten. Huidtherapie Wezep beschikt over de kennis en (speciale) techniek van deze tapetoepassing waardoor hooikoortsklachten sterk kunnen verminderen of zelfs volledig verdwijnen. Behandeling vanaf €20,-!

Ervaringen

‘Ik kan weer mascara op, bijna geen jeuk en tranende ogen meer!’

Vrouw, 34 jaar

‘Niesbuien zijn flink vermindert’

Man, 54 jaar

‘Ik heb het gevoel meer lucht te hebben gekregen’

Man, 37 jaar

‘Dit resultaat na 1 tapesessie had ik niet verwacht’

Vrouw, 27 jaar

‘Ik had er weinig vertrouwen in maar nu na 2 tapesessies volledig van mijn klachten af!’

Man, 59 jaar

Werking van de tape

Door slechts één behandeling kunt u de rest van het hooikoortsseizoen klachtenvrij blijven. Het effect van het tapen werkt dus lang door. Bij het Medical Taping Concept wordt de tape aangebracht op de rug en beïnvloedt het op die manier het longgebied. De huidtherapeut kan er voor kiezen ook tape aan te laten brengen aan de voorkant van de schouder. Hier bevinden zich de hulpademhalingsspieren die vaak gespannen zijn bij mensen met hooikoorts. Door deze spieren te tapen, worden de spieren beter doorbloed en ondersteund.

De behandeling

  1. Bij aanvang van de behandeling neemt u, samen met uw huidtherapeut, een vragenlijst door waar uw verschillende klachten in kaart worden gebracht met scores op een schaal van 1-10.
  2. Met een speciale techniek wordt het lymfetape op uw rug aangebracht.
    De rugtape zou voldoende moeten zijn voor vermindering van hooikoortsklachten. De tape blijft 1 week zitten waarna u terugkomt voor een evaluatie.
  3. Mocht  er na de eerste behandeling geen merkbaar resultaat zijn wordt er een extra gebied, namelijk de borstpier, extra getaped. Ook deze tape blijft 1 week zitten waarnaar u nogmaals terugkomt voor een evaluatie.

In de meeste gevallen zijn 1-3 behandelingen (totaal 3 weken) nodig voor het gewenste resultaat. Hierna bent u het gehele seizoen vrij van klachten.

Stel uw vraag

3 + 4 = ?

Heeft u vragen over hooikoortstape, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op via tel. 06-40829940 of e-mail: info@uwhuid.com. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk, Hattem en Nunspeet.

Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

Veelgestelde vragen

Mag ik met de tape douchen?
Ja, u heeft geen beperkingen met deze tape. Wel wordt aangeraden de tape droog te deppen. De tape neemt het water wel op, daarom heeft deze meer tijd nodig om weer droog te worden.

Moet ik doorgaan met het gebruik van mijn medicatie?
Om het resultaat van de tape goed te kunnen beoordelen kunt u stoppen met het gebruik van de medicatie. Mocht u de medicatie wel door willen gebruiken is dit ook geen probleem.

Werkt de tape ook tegen COPD, astma en benauwdheid?
Ja, u kunt ook terecht voor het behandelen van de klachten die de bovenstaande ziektebeelden veroorzaken. Wel is het in dit geval nodig de tape vaker toe te passen.

Wat zijn de kosten?
De kosten bedragen €20,- per keer (max. €60,-).

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekering?
Nee, helaas is dit niet het geval.

Werkt de tape bij iedereen?
Nee, de resultaten zijn wisselend, toch is het zeker de moeite waard om te proberen. Dit omdat al een groot deel van de mensen die deze behandeling heeft ondergaan volledig klachtenvrij het hooikoorts seizoen doorkomt.

Hoe vaak moet ik terugkomen?
U wordt voor de hooikoorts 1-3 keer behandeld (afhankelijk van het resultaat) met een tussenpoos van 1 week.

Kan het ook tijdens de zwangerschap toegepast worden?
Ja, tijdens de zwangerschap is deze toepassing een veilige oplossing tegen hooikoortsklachten.

Wanneer moet ik beginnen met de tapetoepassing?
Het is aan te raden om aan het begin van het hooikoortsseizoen te starten met de tapebehandeling. Wanneer dat precies is, hangt van de pollen af waar u allergisch voor bent. Daarom kunt u bij het ontstaan van de eerste klachten, het beste een afspraak maken.

“Bron: FysioTape”