Elektrisch Epileren

Bij Huidtherapie Wezep wordt ongewenste haargroei in de meeste gevallen behandeld met een laser. Maar in het geval van grijze, witte, blonde of rode haren is de behandeling met elektrische epilatie geschikter omdat deze haren te weinig pigment bevatten om met goed door de laser gepakt te kunnen worden.

Heeft u last van donkere haren in het gezicht of elders op het lichaam? Dan wordt de behandeling met behulp van lasertherapie aangeraden.
Klik hier om door te gaan naar de behandeling van ongewenste haargroei met de laser.

Elektrische epilatie is een effectieve methode van definitieve ontharing die werkt doormiddel van stroom. Door het haarzakje te verhitten wordt deze vernietigd. De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren op een kleine oppervlakte.

Tarieven

 • Elektrische epilatie 15 minuten
  €40,-
 • Elektrische epilatie 30 minuten
  €50,-
 • Elektrische epilatie 45 minuten
  €65,-
TIP

Aanvullend verzekerd? Mogelijk wordt de behandeling tegen ongewenste haargroei vergoed vanuit uw zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar en raadpleeg uw polisvoorwaarden.

De HBO- gediplomeerde huidtherapeut adviseert en behandeld op een deskundige manier. Huidtherapie Wezep is aangesloten bij alle verzekeringen, geregistreerd in het register voor paramedische zorg en lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten.

Stel uw vraag of maak een afspraak

4 + 0 = ?

Hoe verloopt de behandeling?
Tijdens de behandeling wordt een zeer dunne, steriele naald langs het haartje geplaatst. De naald gaat de huid in via de opening van het haarzakje, er hoeft dus niet in de huid geprikt te worden, de huid blijft intact. Als de naald in het haarzakje zit, wordt er gedurende enkele seconden elektrische stroom door het naaldje gevoerd, waarna de haar loslaat. Deze stroom vernietigt de cellen waaruit de haar groeit. De haren zullen op de behandelde plek steeds dunner en zwakker worden en uiteindelijk zal er helemaal geen haargroei meer aanwezig zijn.

Verwachtingen
Elke haar zal een aantal keer behandeld moeten worden om een definitief resultaat te krijgen. Na iedere behandeling zullen er minder haren komen en allen de haren dunner zijn. Wel is het mogelijk dat er zich nieuwe haarzakjes ontwikkelen door bijvoorbeeld de invloed van hormonen op de haren of het gebruik van medicatie. Deze haren kunnen eventueel ook weer worden behandeld met elektrische epilatie.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de haargroeifasen waarin de haren zich tijdens de behandelperiode bevinden en de oorzaak van de haargroei. In het begin van het behandeltraject zal er regelmatiger behandeld worden, later zal een onderhoudsbehandeling voldoende zijn. Tijdens een intakegesprek zal de huidtherapeut uw haren beoordelen en u hier meer informatie over geven. De behandelperiode kan variëren van 6 maanden tot 2 jaar.

Waar moet ik rekening mee houden voor, tijdens en na de behandeling?

 • Voor en tussen de behandelingen mag u de haren niet scheren, harsen of epileren. Het is noodzakelijk dat de huidtherapeut de haren kan zien tijdens de behandeling. De haren moeten lang genoeg zijn om deze met een pincet te pakken.
 • Na de behandeling kan de huid rood zijn of warm aanvoelen. Hiervoor kan er na de behandeling gekoeld worden. Er wordt een verzorgende crème aangebracht. Ook thuis kunt u, indien nodig, koelen of een crème aanbrengen.
 • 48 uur na de behandeling wordt u afgeraden om in de zon of onder de zonnebank te gaan en de huid te beschermen met een anti-zonnebrandcrème. Dit omdat de huid kort na de behandeling kwetsbaarder is.
 • Vermijd sauna en hete douches gedurende 48 uur na de behandeling en scrub en peel de huid niet.

Heeft u vragen over een elektrische epilatie voor uw ongewenste haren, behoefte aan persoonlijk advies of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 06-40829940 of door een bericht te sturen. De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Zwolle, Heerde, Epe, Elburg, Kampen, Doornspijk en Hattem.

Gratis parkeren voor de deur. Graag tot ziens bij Huidtherapie Wezep!

© Copyright - Huidtherapie Wezep